Kalandok a valós térben

Kalandok a valós térben

Kalandok a valós térben Gyerekek... Ébresztőőő!

Hallottál már a Spartan Race-ről? Az Elite Challenge-ről? A Spartathlonról? És a Ninja Warriors-ról? Nem, nem, ezek nem bulvár műsorok, mint ahogy azt elsőre gondolnád. Na jó persze az egyik a tévében megy, de közel sem a butulásról szól, mint némely jól csengő nevű tévéműsor. Ha utánanézel, azt fogod látni, hogy ezek az események emberfeletti teljesítményről, izgalomról, kitartásról, küzdelemről és egyéb emberi erényről szólnak.

Gyermekeink (hadd szóljak így annak ellenére, hogy én még nem vagyok szülő) a legnagyobb izgalmaikat sokszor egy-egy lövöldözős játék előtt ücsörögve élik át a fotelben tespedve mit sem sejtve arról, hogy maga a kaland és a kihívás nem csak az erőszakban rejlik, és nem csak a fotelben fedezhetik fel a világot.

Az, akit le kell győznünk pedig nem a testünkön kívül él, hanem itt van bennünk.

Sok olyan szülőt ismerek, aki megmutatja a gyermekének, mi van odakint, és bátorítja arra is, hogy ismerje meg mi van odabent. Ők azok a szülők, akik kirándulni járnak együtt gyerekeikkel, közös versenyekre, edzésekre mennek – pl. a fent említett Spartan Race-re és hasonló megmérettetésre… Ők azok a szülők, akik sportolni, kísérletezni, tanulni, felfedezni, küzdeni – ÉLNI tanítják gyermekeiket. Megtanítják őket hibázni, és megtanítják a hibáikból tanulva továbbmenni. Egészséges, önbizalommal teli határozott felnőttekké segítik őket. Véleményem szerint tisztelendő, becsülendő és példaértékű ez a hozzáállás.

Ha te még másképp neveled gyermeked… ha azt veszed észre, hogy többet van a tévé előtt, mint a szabadban… ha a “csipszes zacskót” és “barnakólát” nem tudod kiütni a kezéből… tudd, hogy van remény. Tudd, hogy soha nem késő elkezdeni a változást – és nem lehet elég korán hozzáfogni.

Ha gyermekednek időben megmutatod a világot, ha időben megtanítod, mi rejlik abban a csodás lényben, aki ő maga, akkor rá fog jönni, hogy a világ egy izgalmas dolog, és ha felkészül rá, akkor nem csak a fotelben ülve fog tudni igazi kalandokat átélni, hanem odakinn a szabad ég alatt!!!

Rá fog jönni arra, hogy ha elkezd dolgozni azon, hogy egészséges teste és lelke legyen, akkor az bizony nagyon hamar megtérül. Erős lesz, egészséges lesz, kalandvágyó – gazdag teljes élet lehet az övé. Tiszta lesz a jelleme, erős lesz a fizikuma, gazdag lesz az élete – egyenesen be fogja vonzani a sikert.

Gondold át, és tedd meg az első lépést! Készüljetek fel együtt!

Ismerek egy egyesületet, akik pont a gyermekek egészségének és életörömének szentelik küldetésüket. Ők a Vitakid Sport Egyesület.  A sport mellett rendszeres táplálkozási és önismereti előadásokkal segítik a fiatalokat tisztán látni az egészséges életmód világában. Heti több foglalkozással várják porontyod, hogy felkészüljön egy aktív, egészséges létre. Keresd őket bátran a weblapjukon, vagy keress engem – és útbaigazítalak.

Hajrá!!!


Szólj hozzá!

Tolvaj Sándor Ádám