Tíz dolog

Tíz dolog

Tíz dolog ami könnyebbé teheti az életed

Bizonyára neked is megvannak a saját elveid, ami szerint éled az életed. Van, hogy tudatosabban figyelsz rá. Van, hogy kevésbé merülsz bele saját belső világodba. Kalandozásaim során megtanultam pár dolgot magamról, és az életemről. Arról, hogy ki vagyok és milyen vagyok valójában. Ezeket a pontokat megfogalmaztam magamnak, és minden erőmmel azon vagyok, hogy szem előtt tartsam, éljek vele, mert így sokkal könnyebb a hétköznapokban erőmben maradni és követni a belső hangom.

 1. Lassíts! Figyeld a tested jelzéseit, hisz a tested fog végigvinni az utadon. Figyeld, ápold, add meg neki a pihenést és a neki járó tiszteletet. Ez az a jármű, amit nem tudsz lecserélni. Életed végéig ebben fogsz utazni.
 2. Csak nyugodtan! Ne pánikolj! Szépen lassan haladj meg megállva, befelé figyelve, értékelve, néha újratervezve. Figyeld, mit üzen a belsőd és ha hallgatsz rá, akkor nem fog fájni.
 3. Lazíts a szorításon! A stresszhelyzeteket legtöbbször magunknak okozzuk. Ha stresszes vagy, ha szoros a hurok, tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket:
  – Hogyan lehetne jobb?

  – Kihez tartozik a probléma, amin rágódom?
  – Hogyan tudnám megváltoztatni?

  Nem baj az, ha nem úgy van ahogy eltervezted. Lehet, hogy másként még annál is jobb neked.

 4. A varázslat mindig ott van veled! Csak figyeld meg és vedd észre! Figyeld meg a részleteket magad körül. Örülj a napsütésnek, a jó levegőnek. Menj ki a természetbe és csak LÉGY ott!
 5. Te vagy a világod közepe! …és ami körülvesz téged, az mind érted van! Akinek ez nem tetszik, azzal nincs közös utad. A testedért, a lelkedért, a tanulásodért, a fejlődésedért, a jobbá és jobbá válásodért dolgozol, de ez csak úgy működik, ha magaddal jóban vagy, és az első vagy a saját életedben.
 6. Biztonságban vagy! Szeretve vagy. Jól vagy. Bármit megtehetsz, és amit teszel, pont úgy jó ahogy van.
 7. Figyeld az érzéseid! Merj érezni, merj szeretni. Néha kockázatos, de ahogy a mondás tartja: kockázat nélkül nincs siker.
 8. Ne félj az esőtől! Attól az élet ugyanolyan, csak kicsit vizesebb. Állj ki bátran, táncolj és énekelj! Ez csak víz.
 9. Légy bátor! Vigyen előre a hited és a bizalmad. A gondviselés – legyen az Isten, legyen Szent Jakab, legyen az Buddha, vagy a saját Univerzumod – vigyáz rád és segíti lépteid.
 10. Az út a lényeg, nem pedig a végcél!​ Hányszor halljuk ezt a kijelentést, és mekkora bullshitnek hangzik elsőre. Gondolj csak bele, amikor várod a Karácsonyt, várod a szülinapod. Vagy várod, hogy elérd egy nagy célodat. Amikor teszel érte, és mész előre… amikor fűt a tettvágy, felpörget a kép ami előtted van. Nem felemelő érzés? Amikor elérted, megpihensz, és jöhet a következő. Miért teszed? Mert tenni, akarni, csinálni, vágyni fantasztikus érzés. Amikor benne vagyunk, akkor érezzük, hogy pezseg a vérünk, és van miért élnünk és cselekednünk. Légy benne, és éld át a flow-t, ami ezzel jár!

Írd össze bátran Te is a saját tízparancsolatod, és igyekezz aszerint jelen lenni ebben az életben!


Szólj hozzá!

Tolvaj Sándor

Üdv! Tolvaj Sándor vagyok. Küldetésem, hogy motiváljalak, támogassalak és bátorítsalak céljaid elérésében. Főként életmód, karrier és vállalkozói megjelenés témakörökben tudok neked segíteni. Azért hoztam létre ezt az oldalt, hogy lejegyezzem a gondolataim, inspirációim, utam állomásait. Írásaim segíthetnek neked abban, hogy te is tudj kapcsolódni belső erőforrásaidhoz és elindulj egy olyan úton, amivel színesebbé teheted az életed. Ha időpontot egyeztetnél, vagy kérdeznél tőlem, keress bátran!