A sünik és a tél

A sünik és a tél

A sünik és a tél Rövid történet az elfogadásról...

Soha nem volt még ilyen hideg tél ezelőtt… Az erdő állatai sorra hullottak a farkasordító hidegben. A sünik felismerve a helyzetet úgy döntöttek, hogy jól összebújnak, és testükkel melegítik egymást – ezzel védve magukat a fagyhalál ellen.

Akadt azonban egy apró bökkenő…

A közvetlen egymás mellett lévő sündisznók akaratlanul bántották egymást szúrós kis tüskéikkel. Mivel ezt a fájdalmat nem bírták sokáig, így emiatt szépen lassan újra eltávolodtak egymástól. Kis idő múltán, ahogy egyedül maradtak, elkezdtek egyenként újra megfagyni.

Dönteniük kellett!

Elviselik egymás tüskéit, vagy szépen lassan eltűnnek a föld felszínéről.

Hosszas tanakodás után döntöttek is. Meghozták azt a bölcs döntést, hogy újra közelednek egymáshoz. Úgy döntöttek, megtanulnak együtt élni a kis sebeikkel, cserébe be tudják fogadni egymás melegét. Így túlélik a farkasordító hideget.

Mit mond nekem ez a történet?

A legjobb kapcsolataink nem a másik tökéletességétől működnek, hanem attól, hogy megtanuljuk egymás hibáit elfogadni. Cserébe megkapjuk egymástól azt jót, – minden jót – amire szükségünk van… és ugyanez visszafelé is igaz! Szerintem ez egy nagyon jó üzlet. Szerinted?


Szólj hozzá!

Tolvaj Sándor

Üdv! Tolvaj Sándor vagyok. Küldetésem, hogy motiváljalak, támogassalak és bátorítsalak céljaid elérésében. Főként életmód, karrier és vállalkozói megjelenés témakörökben tudok neked segíteni. Azért hoztam létre ezt az oldalt, hogy lejegyezzem a gondolataim, inspirációim, utam állomásait. Írásaim segíthetnek neked abban, hogy te is tudj kapcsolódni belső erőforrásaidhoz és elindulj egy olyan úton, amivel színesebbé teheted az életed. Ha időpontot egyeztetnél, vagy kérdeznél tőlem, keress bátran!